Bètavakvernieuwing en de lerarenopleidingen

Auteur: redactie ECENT

ECENT organiseerde op 5 juni 2009 een werkconferentie voor lerarenopleiders biologie, natuurkunde, scheikunde en techniek in het eerste- en tweedegraadsgebied die betrokken zijn bij de ontwikkeling van NLT, vernieuwde biologie, natuurkunde en scheikunde.

Bètavakvernieuwing en de lerarenopleidingen

Aan de orde is o.a. gekomen:

• Actuele ontwikkelingen in de vernieuwingsprojecten,
  • Leerlijnen en dwarsverbanden,
  • Interpretaties van en ervaringen met context-conceptbenadering,
  • Samenwerking tussen vakken en tussen docenten, in onderbouw ('scenario's') en bovenbouw (zoals NLT),
  • Samenwerking tussen school, hoger onderwijs en bedrijven.

De centrale vraag was: wat zijn de consequenties van deze ontwikkelingen voor opleiding en verdere professionalisering?

Openingslezing door Kerst Boersma: Betaonderwijs in verandering

Parallelle lezingen

Parallelle workshops

Markt met stands van de verschillende vakvernieuwingscommissies.

Vernieuwingen per vak

foto indruk van de ECENT vakvernieuwingsconferentie 5 juni 2009